22/06/15: Δελτίο Τύπου σχετικά με την Αίθουσα Μνήμης Μελενίκου

Μετά από  ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου, ο Πρόεδρος κ. Ραδόβαλης Ηλίας , η Αντιπρόεδρος κ. Καλαφατοπούλου-Φουρτούνα Ευδοκία και τα μέλη κ.  Τοπολίγκας Αντώνιος, Γρηγοροπουλου-Παζώνη Γεωργία, στις  6 Μαίου 2015 επισκέφθηκαν  το Δήμαρχο Σιντικής κ. Δομουχτσίδη για να συζητήσουν το θέμα αποπεράτωσης της αίθουσας μνήμης Μελενίκου.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου ανέφεραν στον κ.Δήμαρχο ,την υπόσχεση του προκατόχου του κ . Καρύδα σε δημόσια εκδήλωση κατά τα μέσα της θητείας του ότι θα αναλάβει ο Δήμος την αποπεράτωση του οικοδομήματος των Μελενικιωτών.

Ο  κ. Δομουχτσίδης έχοντας υπόψη του ότι, μια τέτοια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων λείπει από το Σιδηρόκαστρο, που είναι και η έδρα του Δήμου Σιντικής, δέχθηκε να υλοποιήσει αυτός την υπόσχεση του προκατόχου του.

Για την ανέρευση πίστωσης, αποφασίστηκε από κοινού, μία συνάντηση με τη Σερραία Υπουργό Μακεδονίας- Θράκης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού, η κ. Υπουργός δέχθηκε στις 14 Μαίου 2015 τον Δήμαρχο Σιντικής, τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου. Μετά τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξε η κ. Υπουργός στους προαναφερόμενους, άκουσε με προσοχή μαζί με τους τεχνικούς συνεργάτες της, το αίτημα του κ. Δημάρχου και των εκπροσώπων του Συνδέσμου, για την αποπεράτωση της Αίθουσας Μνήμης Μελενίκου καθώς και για άλλα εγγυοβελτιωτικά έργα του Δήμου Σιντικής που της εξέθεσε με θέρμη και ζήλο ο κ. Φώτης  Δομουχτσίδης.

Επακολούθησε συζήτηση σε κλίμα εγκαρδιότητας και η κ. Υπουργός ανέθεσε στους συνεργάτες της να ορίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα επίσκεψη της στο  Σιδηρόκαστρο για να δει από κοντά το κτίριο των Μελενικιωτών.Στις 19-5-2015 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο κτίριο από μηχανικούς του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και του Δήμου Σιντικής.

Ε υ ε λ π ι σ τ ο ύ μ ε  ότι, οι προαναφερόμενες ενέργειές μας θα φέρουν θετικό αποτέλεσμα, ώστε η ακριτική πόλη μας να αποκτήσει μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ένα πνευματικό κέντρο που θα αναβαθμίσει την πνευματική, κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ