Οικονομικές Εκκρεμότητες – Δωρεές

Αν έχετε οικονομικές εκκρεμότητες με τον Σύνδεσμο ή θέλετε να κάνετε κάποια δωρεά, μπορείτε να αποστείλετε το ποσό στον λογαριασμό της Alpha Bank: GR4101407340734002101000094 (IBAN).

Αν θέλετε να συνεισφέρετε στα έξοδα λειτουργίας της ιστοσελίδας, μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας στο λογαριασμό της Τρ. Πειραιώς: GR3601716010006601106961889 (IBAN) ή να πατήσετε στο πλαίσιο κάτω-δεξία το κουμπί donate για χρήση πιστωτικής κάρτας ή paypal (ασφαλής συναλλαγή).

29/04/18: Το έθιμο της Ρούσας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ευελπίδων Μελενίκου και της Αδελφότητας Γυναικών η Αρμονία σας καλεί να παρευρεθείτε την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, ημέρα της Μεσοπεντηκοστής, στον ιερό Ναό της Αγίας Ζώνης της πόλης μας, όπου θα εορτάσει το έθιμο της Ρούσας και θα τελεστεί κατά την Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της και μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων Περισσότερα »

27/02/18: Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Προσκαλούμε όλα τα μέλη του Συνδέσμου Ευελπίδων Μελενίκου & Αδελφότητας Γυναικών Η Αρμονία, να παραβρεθούν την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:30 πμ στα γραφεία του Συνδέσμου για την έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Το θέμα της Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε ως ακολούθως:

Συζήτηση όσον αφορά το μέλλον της Αίθουσας Μνήμης Μελενίκου, κατόπιν νέας πρότασης από τον Δήμο Σιντικής. Απόφαση για αλλαγή ή όχι στο άρθρο 37 του καταστατικού.

Σας παρακαλούμε όλους, άνδρες και γυναίκες να τιμήσετε με την παρουσία σας την έκτακτη Γενική Συνέλευση, καθότι πρόκειται για μείζονος σημασία ζήτημα του Συλλόγου μας.

Η Γεν.Γραμματέας                                                  Ο Πρόεδρος

    Κιοσσέ Θεανώ                                            Καρατζούλης Αριστείδης

14/02/18: Αποτελέσματα Εκλογών και Σύνθεση Νέου Δ.Σ.

Στις εκλογές της 4ης Φεβρουαρίου 2018, παραβρέθηκαν και ψήφισαν 52 μέλη του Συνδέσμου. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

 • ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΖΙΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ – 45 ψήφοι
 • ΚΑΡΑΝΤΖΟΥΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ – 45 ψήφοι
 • ΚΙΟΣΣΕΣ ΠΕΤΡΟΣ – 40 ψήφοι
 • ΤΟΠΟΛΙΓΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – 37 ψήφοι
 • ΚΙΟΣΣΕ ΘΕΑΝΩ – 34 ψήφοι
 • ΤΑΜΠΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – 29 ψήφοι
 • ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – 26 ψήφοι
 • ΤΣΙΠΤΣΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – 24 ψήφοι
 • ΣΙΩΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ – 24 ψήφοι

Οι υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

 • ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – 34 ψήφοι
 • ΤΣΙΝΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – 35 ψήφοι

 

Μετά τη συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου 2018, προέκυψε η παρακάτω σύνθεση για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου:

Πρόεδρος: ΚΑΡΑΤΖΟΥΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

Γ. Γραμματέας: ΚΙΟΣΣΕ ΘΕΑΝΩ

Ταμίας: ΚΙΟΣΣΕΣ ΠΕΤΡΟΣ

Αντιπρόεδρος: ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΖΙΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Μέλη:

 • ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
 • ΤΟΠΟΛΙΓΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
 • ΤΑΜΠΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Περισσότερα »

31/01/18: Πρόσκληση στη Γενική Συνέλευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ευελπίδων Μελενίκου & Αδελφότητας Γυναικών Η Αρμονία, εύχεται σε όλα τα μέλη του και σε όλους τους Σιδηροκαστρινούς, Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένα.

Προσκαλούμε όλα τα μέλη του Συνδέσμου να παραβρεθούν την Κυ­ρια­κή 4 Φεβρουαρίου 2018 και ώ­ρα 10:30 πμ στα γραφεία του Συνδέσμου για την τακτική Γενική Συνέλευση.

Περισσότερα »

21/11/17: Οι αλληλένδετοι δεσμοί δυο Φάρων του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας και του Μακεδονικού Αγώνα: Μελένικο – Στάρτσοβο

Ομιλία της κας Φουρτούνα Ευδοκίας στην εκδήλωση του Συλλόγους Σταρτσοβιτών & Φίλων “Ο Άγιος Μηνάς” στις 11/11/2017 στο Θέατρο Μ.Μερκούρη στο Ν.Πετρίτσι: Περισσότερα »

13/08/17: Νέα προκήρυξη δημοπρασίας της “Ομόνοιας”

ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ 13-8-17

ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

 

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΜΕΛΕΝΙΚΟΥ & Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΜΟΝΙΑ
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΝΕΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ  ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΟΜΟΝΟΙΑ» (290 Τ.Μ. + ΑΥΛΗ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΗ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ) ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΩΣ ΚΑΦΕΝΕΙΟ – ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΡ.2/22 ΣΤΙΣ 28-5-17. Περισσότερα »

07/07/17: Το καφενείο «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» και το μέλλον του

Το καφενείο «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» στο Σιδηρόκαστρο μετά από 60 περίπου έτη συνεχούς λειτουργίας έκλεισε προσωρινά, αλλά σύντομα θα ανοίξει και πάλι ενώνοντας τους Σιδηροκαστρινούς.

Όλοι αντικρίσαμε στις 12 Μαΐου 2017 τις μαύρες σακούλες σκουπιδιών στα παράθυρα της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», που σήμαναν το προσωρινό κλείσιμό της. Πως όμως φθάσαμε στη διακοπή της 60χρονής συνεχούς παρουσίας του αρχαιότερου και πιο ιστορικού καφενείου στο κέντρο του Σιδηροκάστρου; Τι ακριβώς ήταν η «ΟΜΟΝΟΙΑ» στο παρελθόν και πιο είναι το μέλλον της; Σε αυτά τα τρία ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε. Περισσότερα »

07/04/17: Αίθουσα Μνήμης Μελενίκου

Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΝΗΜΗΣ ΜΕΛΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ

 

Είναι γνωστό ότι η πόλη του Σιδηροκάστρου στερείται της ύπαρξης μιας αίθουσας πολιτισμού που θα φιλοξενεί κάθε είδους εκδήλωση (θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφο, συνέδρια, παρουσιάσεις, αλλά και πολιτιστικών εκδηλώσεων όλων των συλλόγων. Το ανακαινισμένο κτίριο της Μητρόπολης «Αίθουσα Νιάρχου», δυστυχώς βρίσκεται σε όροφο και δεν εξυπηρετεί όλα τα είδη των εκδηλώσεων. Το Πετρίτσι έχει την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», η Ηράκλεια έχει αντίστοιχη αίθουσα, η Σέρρες έχει τα πολυτελώς ανακαινισμένα «Αστέρια». Ο Δήμος Σιντικής δεν έχει μέσα στο Σιδηρόκαστρο ποιοτική αίθουσα για εκδηλώσεις.  Περισσότερα »

25/12/16: Ευχές και Αλληλεγγύη

Ο Σύνδεσμος Ευελπίδων Μελενίκου και Αδελφότητα Γυναικών “η Αρμονία” εύχονται στα μέλη και τους φίλους του Χρόνια Πολλά και Υγιές, Δημιουργικό και Ευτυχισμένο το έτος 2017.

Με απόφαση του Δ.Σ. αντί κοπής βασιλόπιτας θα ενισχυθούν οικονομικά :

 • Το συσσίτιο της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου και του Συλλόγου “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” με το ποσό των 500 ευρώ για αγορά τροφίμων (2016). Και για το 2017 ο Σύνδεσμος θα αγοράζει κάθε μήνα τις συσκευασίες μιας χρήσεως για τις μερίδες φαγητού που θα διανέμονται στους άπορους συμπολίτες μας.
 • Ο Σύλλογος “Κάστρο των Χριστουγέννων Σιδηροκάστρου” με το ποσό των 500 ευρώ.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ

26/05/16: 110η Επέτειος Ιδρύσεως της “Αρμονιας”

Την Τετάρτη 25 Μαίου 2016, γιορτή της Μεσοπεντηκοστής,ο Σύνδεσμος Ευελπίδων Μελενίκου και η γυναικεία Αδελφότητα ΑΡΜΟΝΙΑ γιόρτασαν στον ιερό ναό της Αγίας Ζώνης Σιδηροκάστρου την 110η επέτειο ιδρύσεως της προαναφερόμενης Αδελφότητας ,που πραγματοποιήθηκε στο Μελένικο το 1906 και οι Μελενικιώτες την ονόμαζαν ¨Γιορτή της Ρούσας¨. Περισσότερα »